Veel gestelde vragen

‘…Deze zalf heeft mij prima geholpen tijdens en na mijn zwangerschap. Door de druk op mijn onderlichaam had ik last van anale fissuurtjes (open wondjes) en deze zalf verlichtte de klachten erg goed. De zalf plakte wel een beetje, maar dat schijnt het werkzame bestanddeel (honing) te zijn…’
mevr. E.J – Rotterdam

Hoe gebruik ik AnaMel® peri-anale zalf (peri-anaal = rond om de anus)
Breng een hoeveelheid zalf op de huid rond de anus aan en masseer deze licht in. U dient de zalf twee tot viermaal per dag aan te brengen. Als u dat prettiger vindt, kunt u voor het aanbrengen van de zalf een vingercondoom gebruiken – dit is een hoesje voor over uw vinger, verkrijgbaar in de apotheek.

Raadpleeg uw arts als de klachten langer dan 7 dagen aanhouden of terugkomen. Neem ook contact met uw arts op bij ernstige pijn of bloedingen.

 

Kan AnaMel® peri-anale zalf gebruikt worden bij mijn baby?
Ja, AnaMel® is geschikt voor alle leeftijden.

 

Sudocrem wordt ook vaak gebruikt bij peri-anale klachten en luiereczeem. Wat is het verschil tussen AnaMel® en Sudocrem®?
Sudocrem® bevat zinkoxide, lanoline en benzylalcohol. Ook al staat op het Sudocrem® potje ‘hypoallergeen’, toch zijn lanoline (wolvet) en benzylalcohol gekende contactallergene ingrediënten.
Lanoline is opgenomen in de zgn. Europese standaardreeks. De Europese standaardreeks is de reeks van 29 stoffen die in Europa het meest leiden tot contactallergisch eczeem. Iedere allergoloog en dermatoloog neemt daarom lanoline standaard mee in een allergietest. Ook honing (INCI: mel) kan een allergische reactie geven, echter dat komt zeer zelden voor. Daarom is honing niet als standaard stof in de Europese standaardreeks opgenomen. Voor uw informatie: tot op de dag van vandaag hebben wij nooit een melding ontvangen van een allergische reactie op AnaMel®.

Ook aan benzyl alcohol ‘kleeft een luchtje’. Al zul je door het woord ‘alcohol’ de link misschien niet snel leggen, maar benzyl alcohol is een parfumingrediënt. Parfumingrediënten zijn de meest voorkomende stofjes wanneer het gaat om huidallergie door huidverzorgingsproducten. Het Wetenschappelijk Comité voor Cosmetica en Consumentenproducten heeft 26 parfumingrediënten gedefinieerd als allergeen. Een van deze 26 ingrediënten is benzyl alcohol. Alcohol kan leiden tot uitdroging en irritatie van de huid.

AnaMel® is een goede keuze bij de behandeling van peri-anale klachten en AnaMel® bevat aanzienlijk minder contactallergene ingrediënten bevat dan Sudocrem®.

 

Wat zijn de ingrediënten in AnaMel® peri-anale zalf?
Arachis oleum, Mel, Cera alba, Glyceryl oleate, Aqua, Oleum Rosae

 

Arachis oleum (Arachide olie) is pindaolie. Ik heb een pinda-allergie. Kan ik dan AnaMel niet gebruiken?
U kunt AnaMel® gerust gebruiken. In AnaMel® wordt geraffineerde arachideolie gebruikt. Dat betekent dat de eiwitten die een allergie kunnen veroorzaken uit de pindaolie zijn verwijderd. De arachide olie in AnaMel® is dus veilig voor personen met pinda-overgevoeligheid.

 

Wanneer mag AnaMel® peri-anale zalf niet worden gebruikt?
Bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen van de zalf (zie ingrediënten).

 

Kan AnaMel® peri-anale zalf worden gebruikt bij zwangerschap of borstvoeding?
Ja, want er zijn geen aanwijzingen dat AnaMel® tijdens de zwangerschap en in periode van borstvoeding niet mag worden gebruikt.

 

Bevat AnaMel® per-anale zalf corticosteroiden (hormoonzalf) of antibiotica?
Nee, en daarom mag het voor langere tijd worden gebruikt. AnaMel® het werkt wel ontstekingsremmend (o.m. als gevolg van flavonoïden en phenolen) en het biedt anti-bacteriële bescherming.

 

Zijn er bijwerkingen aan het gebruik van AnaMel® peri-anale zalf?
AnaMel® peri-anale zalf kan na aanbrengen een licht prikkelend gevoel geven. Dit prikkelende gevoel verdwijnt na enkele minuten en is geen reden de behandeling te staken.

 

Waar kan ik AnaMel® peri-anale zalf verkrijgen?
AnaMel® is een medisch hulpmiddel. Lees daarom voor gebruik altijd de bijsluitertekst. AnaMel® is verkrijgbaar bij uw apotheek of eenvoudig te bestellen via de website van www.dermatologie-winkel.nl
Via deze website is AnaMel® goedkoper dan via uw apotheek.  Bovendien is AnaMel® altijd op voorraad waardoor u het snel in huis heeft.

 

Hoe moet ik AnaMel® peri-anale zalf bewaren?
Bewaren tussen 4ºC en 30ºC.

Dos Medical BV – Weiland 1a – 6666 MH HETEREN

T: 085-773 20 80

E:  informatie@dosmedical.nl

KvK 17 21 06 89